Ідеальний рецепт зі скумбрії: смачні та ситні рулетики з начинкою, які стануть вашою улюбленою стравою

Аватар Олена Кобилянська Олена Кобилянська
265
1 голос
Ідеальний рецепт зі скумбрії: смачні та ситні рулетики з начинкою, які стануть вашою улюбленою стравою
Ілюстративне фото. Джерело: Freepik
Скумбрію можна приготувати значно цікавіше, ніж просто запекти чи підсмажити. Фудблогерка Юлія Віліч запропонувала новий спосіб подачі цієї риби.
Зміст

Скумбрія залишається однією з найулюбленіших риб для запікання, смаження чи маринування. Вона містить небагато кісточок, готується швидко та підходить для різних страв. З неї легко зробити й надзвичайно ніжні рулетики.

Ідея нового способу приготування скумбрії з’явилася на сторінці фудблогерки Юлії Віліч в мережі Instagram. Завдяки картоплі у рецепті страва виходить повноцінною вечерею.

Інгредієнти

  • 4 невеликі скумбрії
  • 50 г дрібно натертої моркви
  • 70 г твердого сиру або моцарели
  • 1/2 цибулини
  • одна столова ложка лимонної цедри
  • 120 г жирної сметани 20%
  • суміш зелені та приправа до риби

Спосіб приготування

  • Ретельно почистити рибу та видалити кісточки.
  • Кожну тушку розрізати вздовж на дві частини. До моркви додати підсмажену цибулю, цедру, сир, сметану та зелень.
  • Кожен шматок риби змастити невеликою кількістю начинки.
  • Згорнути у рулетики й закріпити зубочистками.
  • Викласти у форму для запікання. На дно можна покласти тонко нарізану картоплю, змащену олією, а також додати кільця лимона та шматочки консервованих ананасів.
  • Запікати за температури 180 градусів упродовж 40–45 хвилин.

Запечена скумбрія — це не лише смачно, а й корисно, адже риба зберігає свої поживні властивості та ніжну текстуру. Такий спосіб приготування робить страву легшою й дієтичнішою, водночас залишаючи її насиченою та ароматною. Це чудовий варіант для тих, хто хоче поєднати здорове харчування з яскравим смаком.

Читайте також