Медово-соєві курячі крильця з карамельною скоринкою: відомо рецепт страви, що тане в роті

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
210
2 голоси
Медово-соєві курячі крильця з карамельною скоринкою: відомо рецепт страви, що тане в роті
Курячі крильця з соусом. Фото ілюстративне: itvmg.com
Медово-соєві курячі крильця – простий і смачний спосіб приготувати ніжне м’ясо з ароматною солодко-пряною скоринкою як для родинної вечері, так і для зустрічі з друзями.

Якщо шукаєте просту, але ефектну страву до вечері чи на святковий стіл – ці курячі крильця у медово-соєвому маринаді стануть справжнім відкриттям, повідомляє «Сім'я і дім».

Завдяки повільному запіканню м’ясо виходить соковитим і м’яким, а карамельна скоринка – золотистою та ароматною.

Інгредієнти курячих крилець

  • курячі крильця – 1,5 кг
  • часник – 10-15 зубчиків
  • мед – 2 ст. ложки
  • соєвий соус – 150 мл
  • солодка паприка – 1,5 ст. ложки

Приготування страви

  • Розділіть крильця на три частини по суглобах, відкинувши найтоншу кінцівку – вона не містить м’яса і лише згорить під час запікання.
  • У великій мисці змішайте крильця з подрібненим або видавленим часником, медом, соєвим соусом і паприкою. Ретельно перемішайте, щоб маринад рівномірно покрив м’ясо.
  • Залиште крильця маринуватися приблизно на годину при кімнатній температурі.
  • Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, і поставте у розігріту до 160 °C духовку на 35 хвилин.
  • Потім обережно переверніть і запікайте ще 35 хвилин.
  • За 5 хвилин до завершення змастіть крильця залишками маринаду та поставте під гриль, щоб утворилася рум’яна карамельна скоринка.
  • Після приготування м’ясо легко відділяється від кісток, а аромат солодкого соєвого соусу наповнює кухню справжнім святом смаку.

Калорійність та енергетична цінність (на 100 г)

  • Калорійність – 215 ккал
  • Білки – 18 г
  • Жири – 14 г
  • Вуглеводи – 5

Раніше ми повідомляли важливу пораду для господинь щодо того, як правильно варити куряче філе.