Як правильно зберігати банани: залишатимуться свіжими значно довше й довго не чорнітимуть

Аватар Сергій Маламура Сергій Маламура
490
1 голос
Як правильно зберігати банани: залишатимуться свіжими значно довше й довго не чорнітимуть
Банани. Фото: tsn.ua
Одним із недоліків бананів є те, що вони доволі швидко псуються. Уже за два дні чорний колір їхньої шкірки може зіпсувати радість від придбання цих фруктів. Але прості способи уникнути потемніння та псування бананів.

Продовжити свіжість бананів допоможе простий домашній спосіб. При цьому не обов’язково мати холодильник, пише видання Marca.

Як правильно зберігати банани 

Варто звернути увагу на правильне зберігання бананів. Їхні хвостики потрібно обгорнути харчовою плівкою. Саме хвостики бананів виділяють етилен, який прискорює дозрівання. А обгортання їх плівкою обмежує поширення цього газу на весь плід. Тоді дозрівання сповільнюється й банани залишаються твердими та жовтими значно довше.

Найоптимальніше банани зберігати при кімнатній температурі - від 15 до 20 °C. Їх не варто класти до холодильника. Адже при температурі нижче 13°C клітинні стінки бананів руйнуються. Шкірка за кілька днів стане темно-коричневою або чорною. 

Краще тримати банани подалі від яблук та авокадо. Ці фрукти активно виділяють етилен. Окрім того, для зберігання бананів їх варто розділити з грона. Це сповільнить їх дозрівання.

Що робити із перезрілими бананами 

Перезрілі та занадто м’які банани не варто викидати. Їх можна почистити від шкірки та порізати на шматочки й заморозити на таці. Після цього банани слід перекласти у пакети або герметичні контейнери. Тоді завжди матимете під рукою порції бананів для смузі, оладок чи іншої випічки.

  • Нагадаємо, зміна клімату може суттєво скоротити площі, придатні для вирощування бананів у Латинській Америці та Карибському басейні, ставлячи під загрозу глобальну індустрію вартістю 11 мільярдів доларів.