Як правильно приготувати жульєн з грибами: рецепт страви дитинства Володимира Ярославського

Український шефкухар та суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський показав рецепт жульєну з грибами з власного дитинства. В цьому йому допомогла його мама.
Як розповів сам кулінар, готувати жульєн з грибами легко, і його можна подати як в індивідуальному посуді, так і у великому.
👉Дивитися відео процесу приготування👈
Інгредієнти:
- 3 шт. великі курячі стегна;
- 500 г печериць;
- 200 г вершків 30%;
- 150 г молока;
- 30 г борошна;
- 15 г масла + 15 г олії;
- Сіль, чорний та духмяний перець, мускатний горіх;
- 1 ст. л. сушених лісових грибів.
Спосіб приготування:
- Печериці та цибулю дрібно нарізати. На розігріту пательню з олією спочатку кинути цибулю й обсмажити до готовності, потім додати гриби. Не дуже засмажувати.
- Стегна очистити від шкірки та кісточок та нарізати великими шматками. Обсмажити окремо.
- Змішати курку та гриби, додати молоко й вершки, спеції та соус (борошно, просмажене з маслом і олією). Так соус матиме кращий смак і консистенцію.
- Перекласти в місткість для запікання, засипати твердим улюбленим сиром. Запікати при 200–220 °C до рум’яної скоринки — і готово.
Як зауважив Володимир Ярославський, курку можна брати відварну або запечену. Сири ж, за його словами, можна міксувати за бажанням на свій смак, так само як і гриби.
- Нагадаємо, раніше Володимир Ярославський і Ольга Мартиновська анонсували запуск кулінарного шоу «Смак дитинства» на телеканалі СТБ, де спільно готуватимуть страви своєї юності й не тільки.