Шоколадні мафіни з кабачком: рецепт ніжної випічки, яка здивує навіть гурманів

Ніжні, соковиті та ароматні: шоколадні мафіни з кабачком стануть справжнім відкриттям для ваших смакових рецепторів. У десерті зовсім не відчувається овоч.
Кабачки – універсальний овоч, який можна використовувати не лише для закусок, а й для солодкої випічки. Спробуйте приготувати шоколадні мафіни з кабачком – у готовому десерті смак овочу зовсім не відчувається, зате тісто виходить ніжним, соковитим і дуже ароматним.
Приготування займає лише 50 хвилин, а харчова цінність на 100 г складає 228 ккал.
Інгредієнти
- кабачок (молодий) – 250 г
- борошно пшеничне – 150 г
- яйце куряче – 1 шт.
- цукор – 150 г
- олія – 50 мл
- какао-порошок – 1,5 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- кориця мелена – за смаком
- сіль – щіпка
Приготування
- Кабачок натріть на дрібній тертці та злегка відіжміть сік.
- Додайте яйце, всипте цукор, сіль, влийте олію й перемішайте вінчиком.
- У борошно додайте какао, розпушувач, корицю, просійте через сито й з’єднайте з кабачковою масою. Добре перемішайте.
- Розкладіть тісто у формочки, заповнюючи їх трохи більше, ніж наполовину.
- Випікайте у розігрітій до 180 °C духовці 25–30 хвилин.
- Остудіть мафіни, дістаньте з формочок і посипте цукровою пудрою.
Поради
Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. А якщо кабачок перестиглий – очистіть його від шкірки та насіння.
Ці мафіни стануть чудовим десертом до чаю чи кави та приємно здивують ваших гостей.
Читайте також: Ектор Хіменес-Браво показав рецепт ніжних і пухких мафінів: секрет у правильних інгредієнтах