«Без кілограму цукру»: Клопотенко показав оновлений рецепт популярного десерту
Зірковий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко розповів, як у домашніх умовах та «без кілограму цукру» приготувати смачний зефір.
Популярний кулінар поділився рецептом з фоловерами своїх соціальних мереж. Євген Клопотенко розповів, що приготувати солодощі без цукру не вдасться, але його буде використано значно менше, ніж зазвичай.
Покрокове приготування від Євгена Клопотенка
- Беремо 250 г фруктового пюре +8 г агару — варимо 3 хв.
- Додаємо 150 г цукру — ще 3 хв.
- Окремо збиваємо 4 білки з 40 г цукру — і вливаємо туди гарячий сироп.
- Перекидаємо все в мішок, видавлюємо на пергамент — і даємо 4 годинки спокою.
Рецепт зефіру від Євгена Клопотенка доступний за ПОСИЛАННЯМ
Нещодавно Євген Клопотенко показав процес приготування полуничного желе з ніжним йогуртовим шаром, яке відоме багатьом українцям як популярний літній десерт під назвою «Бите скло».
Хто такий Євген Клопотенко
- Євген Вікторович Клопотенко народився 23 листопада 1986 року в Києві.
- Закінчив Київський університет туризму, економіки і права та кулінарну школу «Кордон блю».
- Клопотенко є співзасновником київського ресторану «Сто років тому вперед» та львівського бістро «Інші».
- Був переможцем проєкту «МастерШеф», кулінарним експертом телевізійних шоу «Все буде смачно», «Все буде добре», «Дешево і сердито», «Енеїда», «Сніданок» та багатьох інших.
Читайте також: «Думаєш тільки про ціль»: Клопотенко розповів про свої захоплення поза кулінарією та показав відео