Де і як зберігати крупи на кухні: важливі поради допоможуть вберегти рис і гречку від шкідників та псування
Дуже часто господарі зберігають на кухні різні крупи у таких місцях, де у них можуть швидко завестися жучки та з’явитися неприємний затхлий запах. Щоб не допустити псування круп, слід знати, де точно їх не варто тримати, пише BLIK.ua.
Біля духовки та плити
Категорично не рекомендується зберігати крупи, зокрема, рис або гречку, біля плити та духовки. У таких місцях постійно коливається температура, через що в ємностях із крупами утворюється конденсат, що прихводить цвілі та грибка. Від перегрівання біля плити крупи не можуть вберегти навіть герметичні банки.
Паперові чи пластикові пакети
Пакети із пластика чи паперу, у яких часто продають крупи, не дозволяють їх герметично закрити. Вони не захищають гречку та рис від вологи, перепаду температури та шкідників. Таке пакування є ідеальним місцем для харчової молі.
Читайте також: «Українці доїдають врожай 2024-го, а далі…»: економіст розповів, чому ростуть ціни на їжу й що на це впливає
Під мийкою
Іноді крупи зберігають під мийкою на кухні, забуваючи, що там постійно висока вологість. Навіть якщо крупу тримати в герметично закритій упаковці, вона почне витягувати вологу з повітря і псуватися.
У відкритих скляних банках
Якщо зберігати крупи у відкритих банках, на них потраплятимуть пил, світло та тепло. Це призведе до окислення, появи неприємного запаху та псування.
Біля вікна
Зберігати крупи поряд з вікном також не рекомендують. Вони можуть нагріватися від сонця. Це призведе до появи гіркуватого присмаку через випаровування природних масел.
Біля спецій та кави
Крупи мають здатність швидко вбирати сторонні запахи. Тому поряд із ароматними продуктами рис та гречка невдовзі пахнутимуть ними.
Холодильник
Холодильник є джерелом конденсату. Тому зберігати там сухі продукти вкрай неефективно, адже волога призведе до їх псування.
Біля мийних засобів
Не варто зберігати гречку або рис біля різних кухонних хімікатів та мийних засобів. У такому випадку є ризик отруєння, бо навіть закриті ємності не вбережуть від випаровування хімії.
Де краще зберігати крупи
Обираючи місце для зберігання різних круп, варто враховувати кілька корисних порад:
- найкраще для зберігання підходять темні, сухі та прохолодні місця, якнайдалі від побутової техніки;
- тримати крупи слід у герметичних банках з харчового пластику, металу або скла;
- при купівлі нових круп в магазині потрібно перевіряти їх на наявність личинок чи яєць харчової молі.