Українці часто допускають ці помилки: названо продукти, які не можна зберігати в пластикових контейнерах
Пластикові контейнери використовують на кухні майже всі. Однак вони не завжди є найкращим рішенням для зберігання продуктів.
Скляні контейнери є безпечнішою альтернативою для зберігання продуктів харчування, оскільки вони не взаємодіють з їжею та запобігають утворенню шкідливих речовин. Про це пише Real Simple.
Які продукти не можна тримати в пластикових контейнерах
- 1. Сире м’ясо та птиця.
Сире м’ясо виділяє натуральні соки, які створюють ідеальне середовище для розмноження шкідливих бактерій, як-от сальмонела та кишкова паличка. А накопичення вологи прискорює ріст бактерій, тому харчові отруєння та швидке псування можуть статися протягом кількох годин, а не днів.
- 2. Молочні продукти.
М’які сири та інші продукти на молочній основі особливо чутливі до способу їх зберігання. Молочним продуктам потрібен контрольований потік повітря для збереження свіжості. А пластикові контейнери утримують вологу та прискорюють псування, що може призвести до швидкого розвитку цвілі та втрати харчової цінності.
- 3. Фрукти, що виробляють етилен.
Яблука, банани та помідори виділяють природний газ, який прискорює процес дозрівання, а герметичний пластик лише погіршує цей ефект, тому фрукти швидше перезрівають і псуються.
- 4. Листова зелень і салат.
Салат та інша зелень недовго зберігатимуться в пластикових контейнерах. Їм потрібна належна циркуляція повітря, а пластикові контейнери утримують вологу, що призводить до в’янення і росту бактерій.
- Раніше ми писали, що ранковий ковток води може стати не просто звичкою, а справжнім ритуалом турботи про організм, якщо все робити правильно і згідно порад від лікарів.