Регіони

Названо топ-3 продукти, які зарадять ранній смерті: ось в чому їх секрет

Євген Чепур
895
2
Горіхи. Фото: freepik
Дослідження вчених довело, що правильні продукти в раціоні можуть реально продовжити життя. Горіхи, насіння й рослинні олії знижують ризик ранньої смерті на 10%.

Науковці стверджують, що раціональне харчування здатне суттєво впливати на тривалість життя. Нове дослідження, опубліковане в British Medical Journal, показало, що три категорії продуктів – горіхи, насіння та рослинні олії – мають виражений захисний ефект.

Рослини, багаті на омега-3 жирні кислоти, особливо соєві боби та насіння льону, зменшують ризик серцево-судинних хвороб. Науковці з’ясували, що щоденне споживання близько 1,6 г альфа-ліноленової кислоти (ALA) знижує ймовірність смерті на 10%.

«АЛК є найбільш поширеною незамінною поліненасиченою жирною кислотою, доступною в рослинних джерелах», – стверджують автори дослідження.

Вживання таких продуктів допомагає не лише знизити загальну смертність, а й захищає від серцевих захворювань. Вчені довели, що споживання ALA зменшує ризик летальних випадків від серцево-судинних недуг на 8%.

Таким чином, просте доповнення щоденного раціону горіхами та насінням може стати ключем до довшого та здоровішого життя.