Названо топ-3 продукти, які зарадять ранній смерті: ось в чому їх секрет
Науковці стверджують, що раціональне харчування здатне суттєво впливати на тривалість життя. Нове дослідження, опубліковане в British Medical Journal, показало, що три категорії продуктів – горіхи, насіння та рослинні олії – мають виражений захисний ефект.
Рослини, багаті на омега-3 жирні кислоти, особливо соєві боби та насіння льону, зменшують ризик серцево-судинних хвороб. Науковці з’ясували, що щоденне споживання близько 1,6 г альфа-ліноленової кислоти (ALA) знижує ймовірність смерті на 10%.
«АЛК є найбільш поширеною незамінною поліненасиченою жирною кислотою, доступною в рослинних джерелах», – стверджують автори дослідження.
Вживання таких продуктів допомагає не лише знизити загальну смертність, а й захищає від серцевих захворювань. Вчені довели, що споживання ALA зменшує ризик летальних випадків від серцево-судинних недуг на 8%.
Таким чином, просте доповнення щоденного раціону горіхами та насінням може стати ключем до довшого та здоровішого життя.
- Раніше ми писали, що вчені назвали антивікові продукти.