Як правильно пити каву, аби не нашкодити організму: спеціалісти назвали спосіб
Видання The Telegraph опубліковало нове дослідження науковців і нутриціологів, які вказали на правильний спосіб вживання кави – напою, без якого багато хто не уявляє свого звичного життя.
Несподівано, але цей напій може бути навіть корисним і позитивно впливати на ваш організм. Проте для цього треба знати правильний спосіб приготування і вживання.
Читайте також: Coca-Cola ледь не вбила бразильця: як популярна газована вода відправила чоловіка на операційний стіл
Кава містить поліфеноли – антиоксиданти, які діють як пребіотики, сприяючи росту корисних бактерій у кишківнику. Це допомагає зменшити запалення та підтримує здоров’я травної системи.
Дослідження показують, що регулярне споживання кави пов’язане з більшою різноманітністю кишкових бактерій, що є показником здорового мікробіому. Також Кава може стимулювати перистальтику кишечника, сприяючи регулярному випорожненню. Це особливо корисно для людей, які страждають на запори.
Рекомендації щодо споживання
- Кількість: Оптимальне споживання кави – від 200 до 500 мл на день.
- Час: Рекомендується вживати каву після їжі, щоб уникнути подразнення шлунка.
- Тип кави: Інстантна кава містить більше антиоксидантів, але також може містити більше акриламіду, тому варто обирати якісні бренди.
Хоча кава має багато переваг, вона може не підходити людям з підвищеною чутливістю до кофеїну або з певними шлунково-кишковими захворюваннями. У таких випадках варто проконсультуватися з лікарем.
Читайте також: Коли сон дійсно покращує здоров'я: відомий експерт розповів, в які години спати корисніше всього