Здоров'я

Як правильно пити каву, аби не нашкодити організму: спеціалісти назвали спосіб

Владислав Власенко
2207
1
Кава і кавові зерна. Фото: Facebook
Щоденне вживання кави може мати навіть позитивний вплив на здоров’я кишківника, завдяки її здатності підтримувати баланс мікробіому. Але треба все робити правильно.

Видання The Telegraph опубліковало нове дослідження науковців і нутриціологів, які вказали на правильний спосіб вживання кави – напою, без якого багато хто не уявляє свого звичного життя.

Несподівано, але цей напій може бути навіть корисним і позитивно впливати на ваш організм. Проте для цього треба знати правильний спосіб приготування і вживання.

Читайте також: Coca-Cola ледь не вбила бразильця: як популярна газована вода відправила чоловіка на операційний стіл

Кава містить поліфеноли – антиоксиданти, які діють як пребіотики, сприяючи росту корисних бактерій у кишківнику. Це допомагає зменшити запалення та підтримує здоров’я травної системи.

Дослідження показують, що регулярне споживання кави пов’язане з більшою різноманітністю кишкових бактерій, що є показником здорового мікробіому. Також Кава може стимулювати перистальтику кишечника, сприяючи регулярному випорожненню. Це особливо корисно для людей, які страждають на запори.

Рекомендації щодо споживання

  • Кількість: Оптимальне споживання кави – від 200 до 500 мл на день.
  • Час: Рекомендується вживати каву після їжі, щоб уникнути подразнення шлунка.
  • Тип кави: Інстантна кава містить більше антиоксидантів, але також може містити більше акриламіду, тому варто обирати якісні бренди.

Хоча кава має багато переваг, вона може не підходити людям з підвищеною чутливістю до кофеїну або з певними шлунково-кишковими захворюваннями. У таких випадках варто проконсультуватися з лікарем.

Читайте також: Коли сон дійсно покращує здоров'я: відомий експерт розповів, в які години спати корисніше всього