Здоров'я

Забудьте про каву та круасани: британські вчені назвали легкий і смачний сніданок, який знижує ризик гіпертонії

Віктор Глухенький
899
1
Ілюстративна світлина. Фото: Pexels
Лікарі-науковці з Британського фонду серця провели ґрунтовне дослідження та з'ясували, якими продуктами слід снідати, щоб бути бадьорим протягом дня та не нашкодити організму.

Замість бекону, ковбасок чи сосисок у смаженому сніданку краще обрати тушковані гриби або яйце пашот із тостом. 

Якщо ж ви полюбляєте тости на сніданок, звертайте увагу на харчову етикетку! Порівнюйте різні сорти хліба й обирайте той, у якому менше солі. Ще кращим варіантом буде замінити тост вівсянкою, бо вона корисніша та не містить надлишку солі.

Також поширеною помилкою є вважати, що солодке, наприклад печиво, тістечка чи круасани, не містять солі. Насправді сіль часто додають і в ці вироби, які вже багаті на цукор і насичені жири.

Набагато краще обрати на сніданок свіжі фрукти, фініки чи жменю несолоних горіхів із сухофруктами. Саме так радять починати ранок медики-науковці з Британського фонду серця.

Річ у тому, що надмірне споживання солі може мати серйозні негативні наслідки для здоров’я. Зокрема, спричинити підвищений артеріальний тиск, що, своєю чергою, підвищує ризик серцевих нападів та інсультів.

🔥 Читайте також: Чи корисно снідати яєчнею: американські лікарі дали однозначну відповідь.