Забудьте про каву та круасани: британські вчені назвали легкий і смачний сніданок, який знижує ризик гіпертонії
Замість бекону, ковбасок чи сосисок у смаженому сніданку краще обрати тушковані гриби або яйце пашот із тостом.
Якщо ж ви полюбляєте тости на сніданок, звертайте увагу на харчову етикетку! Порівнюйте різні сорти хліба й обирайте той, у якому менше солі. Ще кращим варіантом буде замінити тост вівсянкою, бо вона корисніша та не містить надлишку солі.
Також поширеною помилкою є вважати, що солодке, наприклад печиво, тістечка чи круасани, не містять солі. Насправді сіль часто додають і в ці вироби, які вже багаті на цукор і насичені жири.
Набагато краще обрати на сніданок свіжі фрукти, фініки чи жменю несолоних горіхів із сухофруктами. Саме так радять починати ранок медики-науковці з Британського фонду серця.
Річ у тому, що надмірне споживання солі може мати серйозні негативні наслідки для здоров’я. Зокрема, спричинити підвищений артеріальний тиск, що, своєю чергою, підвищує ризик серцевих нападів та інсультів.
🔥 Читайте також: Чи корисно снідати яєчнею: американські лікарі дали однозначну відповідь.