Здоров'я

Доведеться пожертвувати запахом з рота: експерти назвали топ-8 причин їсти цибулю кожного дня

Євген Чепур
408
Цибуля. Фото: freepik
Експерти розповіли, чому цибулю варто їсти щодня, попри специфічний запах, назвавши топ-8 корисних властивостей.

Цибуля багата на антиоксиданти та рослинні сполуки, які допомагають боротися з запаленнями та підтримувати імунну систему, повідомляє verywell health. Видання наводить вісім вагомих причин зробити її щоденним продуктом.

Топ-8 причин їсти цибулю кожного дня

  • 1. Вбиває бактерії

Цибуля здатна знищувати Escherichia coli, Staphylococcus aureus та Bacillus cereus. Як зазначають автори, кверцетин у її складі пригнічує ріст бактерій.

  • 2. Допомагає боротися з запаленням

Вона містить багато флавоноїдів, зокрема кверцетину. Дослідження 2016 року підтвердило корисний вплив збільшення його споживання.

  • 3. Має антиоксидантні властивості

Цибуля містить флаваноїди, глутатіон, сполуки селену та вітаміни Е і С, що забезпечують сильний антиоксидантний ефект.

  • 4. Контролює рівень цукру

Екстракт Allium cepa значно знижував глюкозу у тварин. Поєднання з метформіном зменшувало цукор натщесерце на 35–50 %.

Цибуля. Фото: freepik

  • 5. Зміцнює кістки

Пептид GPCS допомагає зменшувати втрату кісткової маси та знижує ризик переломів.

  • 6. Корисна для травлення

Інулін у складі цибулі підтримує здорову мікрофлору кишківника та захищає слизову.

  • 7. Дуже поживна

У 1/2 склянки сирої цибулі – 30 калорій, 0 г жиру, 7 г вуглеводів, 1 г білка, а також корисні мікроелементи.

  • 8. Сприяє контролю ваги

Цибуля допомагає зменшувати вагу, кількість жиру та рівень тригліцеридів.

Читайте по темі