Вчені розкрили всю правду про грейпфрут: чи дійсно фрукт допомагає схуднути
Наукові дослідження свідчать, що грейпфрут може сприяти схудненню, якщо вживати його у правильний час. Найефективніше – перед їжею. Споживання половини фрукта перед кожним прийомом їжі протягом шести тижнів показало зменшення окружності талії, зазначають експерти verywellhealth.com.
Грейпфрут багатий на розчинну клітковину, яка посилює відчуття ситості, а високий рівень харчових волокон асоціюється з втратою ваги. Однак повна грейпфрутова дієта, де фрукт вживають при кожному прийомі їжі, науково не підтверджена. Жодних «жироспалювальних» властивостей у нього не виявлено.
Для травлення найкращий час – ранок або перед їжею. Одна половинка містить 2 грами харчових волокон, а пектин зменшує здуття та підтримує корисну мікрофлору кишечника. Вживання грейпфрута також допомагає підтримувати гідратацію, що важливо для роботи травної системи.
Щодо серця, антиоксиданти, зокрема поліфеноли, борються з вільними радикалами та покращують судинний тонус. Клітковина знижує рівень холестерину і артеріальний тиск. Однак тим, хто приймає статини, варто обмежити споживання грейпфрута, бо це може посилити побічні ефекти ліків.
- Раніше ми писали, що дієтологиня Тара Коллінгвуд назвала вісім продуктів, які допомагають спалювати жир у ділянці живота. Експертка пояснила, як саме вони працюють і з чим поєднувати для максимального ефекту.