Здоров'я

Які продукти не варто їсти, щоб не втратити розум: вчені з'ясували, що провокує розвиток хвороби Альцгеймера

Віктор Глухенький
2397
3
Ілюстративна світлина. Фото: Freepik
Фахівці з Університету Південної Австралії на основі проведених ними численних наукових дослідів з'ясували, які продукти провокують розвиток невиліковної хвороби Альцгеймера.

Науковці з Університету Південної Австралії вважають, що небезпеку розвитку хвороби Альцгеймера становить гостра їжа, а найбільшу  – перець чилі та халапеньйо. Вчені пояснюють це тим, що у вищеназваних продуктах міститься капсаїцин, який негативно впливає на пам’ять і розумову активність. 

У список небажаних продуктів також потрапили смажена їжа і фастфуд, бо вони насичені трансжирами, які негативно впливають на працездатність мозку.

Велику загрозу для нормальної роботи мозку також становлять консерванти, солі й насичені жирні кислоти, що містяться в ковбасі, м’ясних виробах і сирі. Вони також провокують запальні процеси та шкодять кровоносним судинам.

🔥 Читайте також: Британські вчені назвали напій, який запобігає ранній смерті: це не вино, не чай і не кефір.

❗️Хвороба Альцгеймера – це прогресуюче нейродегенеративне захворювання, яке характеризується втратою когнітивних функцій, таких як пам'ять, мислення та мовлення, а також змінами у поведінці. Це найпоширеніша причина деменції у літніх людей. 

На цей час не існує ліків, які б повністю виліковували хворобу Альцгеймера.

🔥 Читайте також: Американські вчені з'ясували, як уповільнити розвиток хвороби Альцгеймер: чи винайдені вже диво-ліки.