Британські лікарі розвінчали користь вегетаріанства – названо головний недолік: чому варто їсти м’ясо та рибу
Вивчивши медичні дані близько 55 тисяч здорових людей за 18 років, науковці з Оксфордського університету, з'ясували взаємозв'язок з ламкістю кісток і вживання людьми м'ясних продуктів.
Британські вегани на 43% частіше ніж м’ясоїди ламали кістки. При цьому по окремих видах переломів статистика виявилася ще більш значною. Так, наприклад вегани у 2,43 раза частіше ламали кістки стегна в порівнянні з м’ясоїдами! А ще у вегетаріанців і пескатаріанцев (людей, які їдять рибу і морепродукти, але відмовляються від м’яса птиці і ссавців) ці показники були теж вище, ніж у м’ясоїдів.
🔥 Читайте також: любите пити пиво кожного дня? Ось що з вами у такому випадку станеться.
Провідний автор дослідження Теммі Тонг пояснила, що часткова або повна відмова від тваринної їжі призводить до сильного зниження рівня кальцію в організмі й ламкості кісток відповідно.
Тому вегетаріанцям і особливо веганам вона рекомендує вживати більше білкової їжі і обов’язково приймати містять кальцій добавки.
🔥 Читайте також: Їсти на ніч не шкідливо, але дивлячись що: список продуктів, якими можна перекусити перед сном – сало відсутнє.