Кримінал

Один секретний інгредієнт: як запекти картоплю, щоб вона була хрусткою, як у ресторані

Денис Коротинський
682
3
Рецепт хрусткої картоплі. Фото: freepik.com
Джеймі Олівер поділився секретом ідеальної запеченої картоплі. Шеф-кухар розкрив простий трюк з одним несподіваним інгредієнтом, який щоразу гарантує золотисту хрустку скоринку.

Як приготувати ідеальний гарнір?

За словами Джеймі Олівера, запорукою успіху є звичайний столовий оцет. Технологія приготування доволі проста, але вимагає уваги до деталей.

Спершу очищену картоплю потрібно відварити у підсоленій воді протягом 14 хвилин, злити воду та енергійно струснути друшляк, щоб поверхня бульб стала шорсткою, ніби «морозною». Потім слід додати обраний жир, розмарин та часник і відправити в духовку. Про це пише Mirror.

«Запікайте до легкого золотистого кольору, трішки розчавіть бульби, а потім скропіть їх оцтом — ось і все. У духовці вийде золотисто-хрустка, найкраща запечена картопля», — ділиться досвідом шеф-кухар.

Запечена картопля. Фото: freepik.com

Навіщо додавати кислоту до картоплі?

Цей кулінарний лайфхак має наукове підґрунтя. Оцет допомагає сформувати ідеальну поверхню для запікання. Кислота зміцнює зовнішній шар картоплі, запобігаючи її розвалюванню під час термічної обробки, і водночас сприяє утворенню крохмалистої скоринки, яка стає неймовірно хрусткою.

Крім текстури, оцет додає страві приємної легкої пікантності. Якщо ви не хочете скроплювати картоплю на фінальному етапі, як радить Джеймі, експерти пропонують альтернативу: можна просто додати одну-дві столові ложки оцту безпосередньо у воду під час варіння.

Читайте по темі 

  • Рецепт пирога з хурмою: як приготувати ніжний десерт від зірки МастерШеф.
  • Святкова качка без нервів: простий рецепт від зірки «МастерШефу» Ярославського, який завоює новорічний стіл.
  • Шашлик не для всіх: Ярославський здивував рецептом популярної страви із сердець.