Кулінарія

Кабачки сповільнюють старіння: як правильно отримати з них «еліксир молодості» — поради для приготування

Ілля Рябінін
358
1
Кабачки. Ілюстративне фото: freepik
Кабачки містять декілька корисних речовин, які зменшують старіння шкіри. Проте їх потрібно правильно приготувати, щоб отримати максимальну користь для організму.

Кабачки мають сильні  властивості, які здатні сповільнити старіння організму. За інформацією Телевізійної служби новин, дієтологи та фахівці з харчування включають такий популярний овоч до антивікових програм харчування.

Чому кабачки омолоджують

  • Багаті на антиоксиданти. Вміст вітаміну C, бета-каротину, поліфенолів захищає клітини від окислювального стресу;
  • Покращують травлення. Високий вміст клітковини у кабачках стимулює перистальтику кишківника, виводить токсини та нормалізує мікрофлору.
  • Зволожують зсередини. Кабачки майже на 95% складаються з води, через що зволожують організм на клітинному рівні, допомагаючи зберігати еластичність шкіри та нормальний водно-сольовий баланс.
  • Містять мінерали. Калій, магній і кремній, які містять кабачки, зміцнюють серцево-судинну систему, нормалізують тиск і підтримують здоров’я шкіри, волосся та нігтів.

Скільки кабачків треба їсти для омолодження

Дієтологи радять вживати 150-200 г кабачків 3-4 рази на тиждень з тушкованим гарніром, овочевими котлетами, запіканками та салатами. Смаження кабачків в олії зводить нанівець усю їхню користь. Тому їх краще запікати, тушкувати та готувати на пару.

Попри переваги, людям з проблемами нирок і порушенням водно-сольового балансу слід вживати кабачки помірно через ризик передозування калієм. Тому краще проконсультуватися з лікарем.

Читайте далі: Діти будуть у захваті: Ярославський показав рецепт освіжаючого напою слаш – ось як його готувати