Кулінарія

Простий сніданок від Лесі Нікітюк: що їсть відома телеведуча зранку

Анастасія Станіславська
8509
15
Леся Нікітюк. Фото: Instagram
Українська телеведуча Леся Нікітюк показала підписникам, чим полюбляє снідати. Зірка обрала тонкі млинці, які легко приготувати з базових інгредієнтів.

Шоувумен Леся Нікітюк поділилася в Instagram простим варіантом сніданку тонкими млинцями, приготованими на сковорідці. 

На фото видно, як млинці рівномірно підсмажуються, мають рум’яний колір і класичну текстуру.

Простий сніданок від Лесі Нікітюк. Скрин: Instagram

Як зазначає сайт BLIK.ua, для приготування таких млинців не потрібно нічого складного, лише базові продукти.

Інгредієнти

 

  • 500 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 ст. ложка цукру
  • дрібка солі
  • 200 г борошна
  • 2 ст. ложки рослинної олії (для тіста)
  • ще трохи олії для смаження

Приготування

 

  1. У мисці збити яйця з цукром і сіллю.
  2. Додати молоко, поступово всипати борошно, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок.
  3. Додати рослинну олію й ще раз перемішати.
  4. Розігріти сковорідку, змастити її олією.
  5. Виливати тісто тонким шаром і смажити по 1–2 хвилини з кожного боку.

❗️Один млинець (близько 50 г) містить приблизно 110–130 ккал.

Чим більше цукру в тісті, тим вища енергетична цінність. Наприклад, додаткові 10 г цукру можуть додати близько 40 ккал на порцію тіста. Також на молоці середньої жирності (2,5%) калорійність буде трохи вищою, ніж на знежиреному.

Читайте також: Фруктовий сніг: рецепт ідеального перекусу в літню спеку від відомої блогерки, який готується за пару хвилин