Ідеальний шашлик від Ярославського: мастершеф два роки тримав цей рецепт в таємниці
Телеведучий і кулінар Володимир Ярославський нарешті поділився приготуванням смачного шашлику.
Два роки він зберігав рецепт в особистому архіві, але тепер вирішив поділитися ним із підписниками.
«Ще одне відео, яке вже два роки висіло у моїй скарбничці рецептів, але все якось не наважувався його виставити...», - зізнається Ярославський.
За його словами, секрет смачного шашлику полягає у мінімумі спецій, аби не «перебити» смак м’яса. Основний акцент – на якісному ошийку, правильній нарізці та великій кількості цибулі.
Інгредієнти
- 1 кг свинячого ошийку
- 250 г цибулі
- 12 г солі
- чорний та духмяний мелений перець
- трішки гірчиці, ворчестер або гострий перець чи паприка
Приготування
- На думку шефа, найсмачніша частина для шашлику - ошийок. Спершу нарізаємо прямокутниками завтовшки 2,5 см.
- Далі тонко нарізаємо цибулю і прямо вичавлюємо та мнемо руками на м’ясо.
- Додаємо всі інші прянощі (але справді зовсім трішечки), сіль, усе ретельно перемішуємо і залишаємо в холодильнику на ніч (можна й на 2–3), ворчестер можна замінити на соєвий соус.
- Перед смаженням відкидаємо цибулю, м’ясо можна трохи змастити олією, щоб була красива скоринка.
- Розпалюємо багаття, чекаємо, поки залишиться тільки жар, і вже без вогню, повільно смажемо м’ясо на шампурах.
Нещодавно Володимир Ярославський поділився рецептом рибацької ухи. Він приготував її просто неба з кількох видів риби і не забув про традиційний «льок» – соус із томатів і зелені, що подається до риби.
Читайте також: «Разом уже 13 сезонів на «МастерШеф»: Ярославський сказав все, що думає про Ектора Хіменеса-Браво