Чистити капелюшки печериць чи ні: дієві поради, як зробити гриби справді смачними
На основі ретельного моніторингу соціальних мереж та спеціалізованих кулінарних порталів, сайт BLIK.ua знайшов однозначну відповідь на питання, варто чи ні чистити печериці.
На відміну від лісових грибів, печериці чистити перед приготування не потрібно! Сенс у чищенні капелюшка є лише тоді, коли гриби вже виросли в понад 5 см у висоту.
Річ у тому, що печериці збільшуються в розмірах і їхня шкірка потовщується, тож гриби стають більш жорсткими. Натомість мити печериці потрібно обов'язково, особливо, якщо ви збираєтеся їсти їх сирими та не піддавати термічному обробленню (смаження чи гриль).
Як приготувати печериці, щоб вони були смачними
- Нарізка: розмір нарізки залежить від страви. Для смаження на сковороді можна нарізати їх на четвертинки, скибочки або кубики. Щоб запобігти потемнінню, збризкайте нарізані печериці лимонним соком.
- Приготування: обсмажувати печериці варто на середньому вогні, щоб вони швидко готувалися і не втрачали вологу. Спеції та трави слід додавати за смаком.
- Ці гриби можна також тушкувати з цибулею, сметаною або вершками, щоб зробити їх більш ніжними та соковитими.
- Печериці можна замаринувати в олії з оцтом, спеціями та травами, щоб отримати смачну закуску.
- При варінні печериць, додайте трохи лимонної кислоти або лимонного соку, щоб зберегти їх колір.
🔥 Читайте також: Ярославський показав рецепт рибацької ухи з льоком: як приготувати справжню юшку.