Ярославський показав рецепт рибацької ухи з льоком: як приготувати справжню юшку
Шеф і телеведучий Володимир Ярославський розповів, як приготувати справжню рибацьку юшку з коропа та карасів. А ще він поділився секретом особливого смаку.
Кулінар і телеведучий Володимир Ярославський поділився рецептом рибацької ухи. Він приготував її просто неба з кількох видів риби і не забув про традиційний «льок» – соус із томатів і зелені, що подається до риби.
«Є безліч способів приготування ухи. Якщо з картоплею, то це вже, радше, юшка, а не уха. Але насправді - на природі, зі свіжої риби та ще й приготована з любовʼю - все буде смачно!»- написав у своєму Instagram чоловік.
Інгредієнти:
- 2,5 кг коропа
- 500 г карасиків
- 5 л води
- 3 морквини
- 3 цибулини
- 50 г горілки
- приправа для юшки
Для льоку:
- 5 шт. гарних томатів
- головка часнику
- зелень петрушки, кропу та цибулі
Приготування:
- Спочатку потрібно підготувати рибу: очистити, випатрати, промити.
- Далі Ярославський нарізає моркву, цибулю. Від себе ще додає дрібно посічені стебла селери і щоб смак був яскравіший, злегка підсмажує овочі.
- Потім варить голови та плавники 10 хв, далі закладає основну рибу, спеції, лавровий лист, духмяний перець і мускатний горіх.
- Коли все майже готове він додає 50 грамів горілки й гасить шматочок вугілля прямо в казані. Це, за словами кулінара, надає юшці легкого підкопченого аромату.
- Окремо готується соус «льок» – натерті на тертці бланшовані помідори зі спеціями, зеленню та часником. Саме в нього й вмочують шматки риби перед тим, як зачерпнути юшку ложкою.
- На завершення кулінар виймає рибу та наливає в миску юшку.
- Нещодавно сайт BLIK.ua пропонував п’ять простих і смачних салатів, які заощадять ваш час і дадуть можливість насолодитись їжею, не витрачаючи години на кухні.
Читайте також: Фаршировані печериці по-новому: бекон, сметана, оливки та щось таке, що ви ніколи б не уявили з грибами