Кулінарія

Солодка насолода з хрусткою скоринкою: Клопотенко поділився рецептом ідеальних заварних тістечок

Анастасія Станіславська
260
3
Заварні тістечка. Фото: УНІАН
Заварні тістечка — це не просто десерт, а справжній витвір кулінарного мистецтва. Вони вражають своїм легким тістом, яке ніби тане в роті, і ніжним кремом, що дарує відчуття затишку й тепла.

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом класичних заварних тістечок із ніжним кремом. 

Інгредієнти

Для тіста

  • 250 мл води
  • 100 г масла
  • дрібка солі
  • 150 г борошна
  • 3 яйця

Для крему

  • 3 жовтки
  • 300 мл молока
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 ст. л. молока
  • 3 ст. л. борошна

Приготування

  1. У широку каструлю (щоб було зручно розмішувати інгредієнти) додайте 250 мл води, 100 г масла та доведіть суміш до кипіння, масло при цьому повинно повністю розтанути.
  2. Зніміть каструлю з вогню, додайте до рідких інгредієнтів 150 г просіяного борошна та дрібку солі. Знову поставте каструлю на маленьких вогонь та активними рухами вимішуйте інгредієнти до однорідності, щоб у вас утворилася однорідна, густа маса. Потім знову зніміть каструлю з вогню та дайте тісту трішки охолонути, приблизно до 60-70 градусів, щоб мати змогу додати до нього яйця.
  3. Коли маса охолоне, додайте до неї по одному 3 яйця, ретельно вимішуючи їх в тісто за допомогою силіконової лопатки або планетарного міксера.
  4. Готове тісто викладіть в кондитерський мішок та відсадіть круглі тістечка, діаметром 4-5 см на застелене пергаментом деко. Випікайте десерт у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хв, потім зменште температуру до 170 градусів та печіть тістечка ще 10-12 хв.

Для крему:

  1. Візьміть 3 яйця та відділіть жовтки від білків. У сотейнику з товстим дном доведіть до кипіння 300 мл молока.
  2. Окремо змішайте 3 жовтки, 3 ст. л. борошна та 3 ст. л. молока (кімнатної температури), 150 г цукру та 10 г ванільного цукру. Отриману суміш влийте в гаряче молоко та проваріть 5 хв на невеликому вогні постійно помішуючи вінчиком. Маса повинна загуснути.
  3. Охолодіть крем до кімнатної температури, викладіть в кондитерський мішок та наповніть ним тістечка.

Читайте також: Чізкейк без випікання: легкий рецепт з малиновим соусом, який підкорить ваші смакові рецептори