Кулінарія

Ектор Хіменес-Браво розкрив секрет неперевершеної куті: ось який інгредієнт зробить страву неймовірною

Анастасія Бондаренко
29
Ектор Хіменес-Браво. Фото: Instagram
Ектор презентував авторський варіант традиційної різдвяної страви. Процес приготування займає близько години, а результат вражає смаком.

Відомий кулінар Ектор поділився в Instagram своїм улюбленим рецептом різдвяної куті, яка стане окрасою святкового столу. Шеф-кухар розповів, що саме цей варіант приготування головної страви Святого вечора робить її особливо ніжною, а додавання халви надає неповторного смаку.

Для приготування страви потрібні такі продукти:

  • пшениця — 1 склянка
  • вода для варіння — 3 склянки
  • мак — 100 грамів
  • цукор — 1 столова ложка
  • волоські горіхи — 100 грамів
  • мед — 2 столові ложки
  • халва — 100 грамів
  • сіль — 0,5 чайної ложки
  • кип'ячена вода — 150 мілілітрів
  • в'ялена журавлина — 100 грамів

Процес готування починається з промивання пшениці та її варіння протягом 30-40 хвилин. Мак запарюють окропом на 20 хвилин, після чого перетирають із цукром до появи білого молочка.

Кутя від Ектора. Фото: instagram

Горіхи подрібнюють, халву ламають на шматочки. Усі інгредієнти змішують із готовою пшеницею, додають мед, журавлину та кип'ячену воду. Ектор радить регулювати солодкість та густину страви за власними уподобаннями родини.

Читати по темі