Ідеальний рецепт зі скумбрії: смачні та ситні рулетики з начинкою, які стануть вашою улюбленою стравою
Скумбрію можна приготувати значно цікавіше, ніж просто запекти чи підсмажити. Фудблогерка Юлія Віліч запропонувала новий спосіб подачі цієї риби.
Скумбрія залишається однією з найулюбленіших риб для запікання, смаження чи маринування. Вона містить небагато кісточок, готується швидко та підходить для різних страв. З неї легко зробити й надзвичайно ніжні рулетики.
Ідея нового способу приготування скумбрії з’явилася на сторінці фудблогерки Юлії Віліч в мережі Instagram. Завдяки картоплі у рецепті страва виходить повноцінною вечерею.
Інгредієнти
- 4 невеликі скумбрії
- 50 г дрібно натертої моркви
- 70 г твердого сиру або моцарели
- 1/2 цибулини
- одна столова ложка лимонної цедри
- 120 г жирної сметани 20%
- суміш зелені та приправа до риби
Спосіб приготування
- Ретельно почистити рибу та видалити кісточки.
- Кожну тушку розрізати вздовж на дві частини. До моркви додати підсмажену цибулю, цедру, сир, сметану та зелень.
- Кожен шматок риби змастити невеликою кількістю начинки.
- Згорнути у рулетики й закріпити зубочистками.
- Викласти у форму для запікання. На дно можна покласти тонко нарізану картоплю, змащену олією, а також додати кільця лимона та шматочки консервованих ананасів.
- Запікати за температури 180 градусів упродовж 40–45 хвилин.
Запечена скумбрія — це не лише смачно, а й корисно, адже риба зберігає свої поживні властивості та ніжну текстуру. Такий спосіб приготування робить страву легшою й дієтичнішою, водночас залишаючи її насиченою та ароматною. Це чудовий варіант для тих, хто хоче поєднати здорове харчування з яскравим смаком.
Читайте також
- Той самий «Наполеон», після якого всі просять добавки: Ярославський розкрив рецепт шоколадного десерту.
- Рецепт пирога з хурмою: як приготувати ніжний десерт від зірки МастерШеф.
- Замість звичних радянських салатів: українська фудблогерка вразила новим рецептом страви на Новий рік.