Євген Клопотенко здивував рецептом гарбузового супу: «І це смачно»
Ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко розповів своїм підписникам, як приготувати осінню страву з гарбуза – незвичний гарбузовий суп із зеленим чаєм. Рецепт кулінар показав у своєму Instagram.
«Суп – це іноді гарбуз з чаєм. І це смачно», – написав Євген.
Він пояснив, що обидва інгредієнти мають терпкий присмак, тому чудово поєднуються.
За словами Клопотенка, потрібно очистити й нарізати 500 грамів гарбуза.
«Запікайте з 150 мл води та сіллю 20–30 хв при 200°С. Заваріть 2 ч. л. зеленого чаю у 250 мл окропу», – додав він.
Після запікання гарбуз слід перетворити на пюре, додаючи вершкове масло та чай. Отриману масу потрібно приправити сіллю й перцем.
«Зазвичай це називають крем-суп. Бо cream – це вершки. А ми додаємо чай. Буде у нас чай-суп», – пожартував шеф.
До такої страви Клопотенко радить приготувати грінки з сиром.
«Підсушіть 2 скибки житнього хліба з 50 г сиру 2–3 хв при 180°С. Потім обов’язково смачний сьооорб і розуміння, що чай з гарбузом реально можна поєднати. Цьом», – підсумував кулінар.
- Раніше ми писали, що Клопотенко вирішив публічно відповісти на критику щодо його пропозиції для дитячих меню українських шкіл. Зробити це кулінар вирішив, записавши відповідне відео.