Кулінарія

Універсальний маринад «3-6-9» для будь-яких овочів: секрет смачних «закруток» для господинь

Владислав Власенко
911
1
Консервовані огірки та помідори. Фото ілюстративне: goodhouse.com.ua
Якщо не хочете морочитися зі складними рецептами консервації, цей маринад стане справжньою паличкою-виручалочкою і є досить легким для будь-кого.

Хочете простий і надійний рецепт для зимових закруток, тоді зверніть увагу на маринад «3-6-9», повідомляє портал «1 хвилина».

Він однаково підходить для огірків, помідорів та навіть овочевого асорті. Пропорції легко запам'ятати, а результат завжди виходить смачним і ароматним.

Необхідні інгредієнти для маринаду (на 1,5 л води):

  • 3 ст. ложки солі;
  • 6 ст. ложок цукру;
  • 9 ст. ложок 9% оцту.

Додатково на 2-літрову банку

  • 2 зубчики часнику (розрізати навпіл);
  • 3 горошини духмяного перцю;
  • 8 горошин чорного перцю;
  • 2 лаврових листки;
  • трохи зелені петрушки та морквяного бадилля.

Приготування маринаду

  • Простерилізуйте банки. На дно кожної покладіть часник, спеції та зелень.
  • Викладіть вимиті овочі. Помідори перед цим наколіть виделкою біля плодоніжки, щоб не тріскали від окропу.
  • Додайте зверху ще трохи петрушки та залийте все окропом. Накрийте кришками й залиште на 15 хвилин.
  • Воду злийте у каструлю (має вийти приблизно 1,5 л). Якщо об’єм більший, пропорційно збільшіть кількість солі, цукру та оцту.
  • Додайте у воду сіль і цукор, доведіть до кипіння, потім влийте оцет.
  • Готовим маринадом залийте овочі в банках, закрутіть кришками.
  • Переверніть слоїки догори дном, добре укутайте й залиште до повного охолодження.
  • Зберігати таку консервацію можна у погребі чи коморі – овочі виходять хрусткі та ароматні.

Раніше ми повідомляли про холодний спосіб консервації томатів: рецепт смачних помідорів для господинь.