Універсальний маринад «3-6-9» для будь-яких овочів: секрет смачних «закруток» для господинь
Якщо не хочете морочитися зі складними рецептами консервації, цей маринад стане справжньою паличкою-виручалочкою і є досить легким для будь-кого.
Хочете простий і надійний рецепт для зимових закруток, тоді зверніть увагу на маринад «3-6-9», повідомляє портал «1 хвилина».
Він однаково підходить для огірків, помідорів та навіть овочевого асорті. Пропорції легко запам'ятати, а результат завжди виходить смачним і ароматним.
Необхідні інгредієнти для маринаду (на 1,5 л води):
- 3 ст. ложки солі;
- 6 ст. ложок цукру;
- 9 ст. ложок 9% оцту.
Додатково на 2-літрову банку
- 2 зубчики часнику (розрізати навпіл);
- 3 горошини духмяного перцю;
- 8 горошин чорного перцю;
- 2 лаврових листки;
- трохи зелені петрушки та морквяного бадилля.
Приготування маринаду
- Простерилізуйте банки. На дно кожної покладіть часник, спеції та зелень.
- Викладіть вимиті овочі. Помідори перед цим наколіть виделкою біля плодоніжки, щоб не тріскали від окропу.
- Додайте зверху ще трохи петрушки та залийте все окропом. Накрийте кришками й залиште на 15 хвилин.
- Воду злийте у каструлю (має вийти приблизно 1,5 л). Якщо об’єм більший, пропорційно збільшіть кількість солі, цукру та оцту.
- Додайте у воду сіль і цукор, доведіть до кипіння, потім влийте оцет.
- Готовим маринадом залийте овочі в банках, закрутіть кришками.
- Переверніть слоїки догори дном, добре укутайте й залиште до повного охолодження.
- Зберігати таку консервацію можна у погребі чи коморі – овочі виходять хрусткі та ароматні.
Раніше ми повідомляли про холодний спосіб консервації томатів: рецепт смачних помідорів для господинь.