Ідеально, коли лінь готувати: смачний салат з моркви і яблука, який подарує задоволення без витрати часу
Коли хочеться корисно і смачно поїсти, але немає багато часу на приготування страви, на допомогу може прийти швидкий і доступний для кожного рецепт салату.
Салат з моркви і яблука – справжня знахідка для тих моментів, коли не хочеться витрачати багато часу на приготування їжі, але все ж прагнеться чогось смачного й оригінального, повідомляє ТСН.
Він готується за лічені хвилини, а результат виглядає так, ніби ви спеціально продумували меню. Мінімум зусиль – максимум свіжості та користі.
Інгредієнти
- Морква – 3-4 шт. (солодка, яскрава, щільна)
- Яблуко – 1 шт. (кисло-солодке, щільне, напр. Гренні Сміт або Симиренко)
- Волоські горіхи – 3-5 ядер
- Часник – 1 зубчик (дрібно порубати або натерти)
- Селера (за бажанням) – кілька шматочків для свіжості
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Хрін – 1 ч. л.
- Гірчиця – до 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – з половини лимона
- Сіль, цукор – за смаком
- Чорний перець – за бажанням
Приготування
- Натріть моркву та яблуко на крупній тертці.
- Додайте подрібнені горіхи (можна трохи підсушити на сковорідці).
- Приготуйте заправку: змішайте сметану й майонез, додайте хрін, гірчицю, лимонний сік, дрібно нарізаний часник, сіль і цукор. Збийте до однорідності.
- З’єднайте всі інгредієнти, заправте соусом.
- Поставте в холодильник на 10 хвилин, щоб смаки гармонізувалися.
Раніше ми повідомляли рецепт від Володимира Ярославського, який не залишить рівнодушним нікого: мова про жульєн з грибами.