Кулінарія

Ідеально, коли лінь готувати: смачний салат з моркви і яблука, який подарує задоволення без витрати часу

Владислав Власенко
31
Морква і яблука. Фото ілюстративне: evrasia.in.ua
Коли хочеться корисно і смачно поїсти, але немає багато часу на приготування страви, на допомогу може прийти швидкий і доступний для кожного рецепт салату.

Салат з моркви і яблука – справжня знахідка для тих моментів, коли не хочеться витрачати багато часу на приготування їжі, але все ж прагнеться чогось смачного й оригінального, повідомляє ТСН.

Він готується за лічені хвилини, а результат виглядає так, ніби ви спеціально продумували меню. Мінімум зусиль – максимум свіжості та користі.

Інгредієнти

  • Морква – 3-4 шт. (солодка, яскрава, щільна)
  • Яблуко – 1 шт. (кисло-солодке, щільне, напр. Гренні Сміт або Симиренко)
  • Волоські горіхи – 3-5 ядер
  • Часник – 1 зубчик (дрібно порубати або натерти)
  • Селера (за бажанням) – кілька шматочків для свіжості
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Хрін – 1 ч. л.
  • Гірчиця – до 0,5 ч. л.
  • Лимонний сік – з половини лимона
  • Сіль, цукор – за смаком
  • Чорний перець – за бажанням

Приготування

  • Натріть моркву та яблуко на крупній тертці.
  • Додайте подрібнені горіхи (можна трохи підсушити на сковорідці).
  • Приготуйте заправку: змішайте сметану й майонез, додайте хрін, гірчицю, лимонний сік, дрібно нарізаний часник, сіль і цукор. Збийте до однорідності.
  • З’єднайте всі інгредієнти, заправте соусом.
  • Поставте в холодильник на 10 хвилин, щоб смаки гармонізувалися.

Раніше ми повідомляли рецепт від Володимира Ярославського, який не залишить рівнодушним нікого: мова про жульєн з грибами.