Кулінарія

Як правильно варити куряче філе: прості секрети приготування ніжного м'яса

Владислав Власенко
1352
4
Куряче філе. Фото ілюстративне: shuba.life
Відварити куряче філе на перший погляд дуже просто і легко, але все одно варто притримуватися деяких важливих нюансів, аби не зіпсувати м'ясо.

Відварене куряче філе вважається дієтичним і корисним продуктом, однак іноді воно виходить сухим і «гумовим». Уникнути цього допоможуть кілька простих кулінарних хитрощів, повідомляє News24.in.ua.

Підготовка м'яса

Спочатку філе потрібно ретельно промити та розділити на кілька середніх шматків. Обов'язково зніміть плівку та прожилки – це скоротить час варіння й зробить м'ясо м'якшим.

Варіння філе

У каструлю налийте воду, посоліть її й доведіть до кипіння. Тільки після цього докладайте курку.

Для більш вираженого смаку можна додати цибулю, моркву, корінь селери чи пастернаку, а також спеції. У такому разі смачним буде не лише м'ясо, а й бульйон.

Важливі нюанси

  • Варіть курку на середньому вогні, знімаючи піну.
  • Оптимальний час приготування – приблизно 30 хвилин.
  • Не переварюйте філе, інакше воно стане жорстким та сухим.

Результат

Дотримуючись цих правил, ви отримаєте ніжне та соковите куряче м'ясо, яке можна використовувати як окрему страву чи основу для супів, салатів і закусок.