Овочі можна не чистити, а оселедець їсти з молоком: Клопотенко розвіяв найпопулярніші кулінарні міфи
Відомий український кулінар Євген Клопотенко показав на практиці, що багато поширених уявлень про їжу є перебільшеними або зовсім безпідставними.
Він вирішив у своєму Instagram розвінчати одразу три популярні міфи, які з дитинства побутують у побуті багатьох родин.
Перший стереотип стосується поєднання риби та молочних продуктів. Вважається, що таке поєднання є шкідливим для організму.
Клопотенко довів протилежне, на власному прикладі продемонструвавши, що замочений у молоці оселедець цілком придатний до споживання. За його словами, у цьому немає нічого небезпечного для здоров’я, а сам процес лише пом’якшує смак риби.
Другий міф пов’язаний із медом. Поширена думка, що його не можна нагрівати чи кип’ятити, оскільки він втрачає корисні властивості. Клопотенко пояснив, що шкода можлива лише у випадку регулярного та надмірного вживання будь-якого продукту.
Якщо ж нагріти мед один раз, організм не зазнає негативних наслідків. Він навіть приготував невелику суміш із меду, масла та борошна, щоб продемонструвати, що такий метод не є небезпечним.
Третій поширений міф про необхідність завжди чистити овочі. Клопотенко наголосив, що достатньо якісно вимити овочі, аби вони були придатними для споживання. Як відомо, в шкірці залишаються корисні речовини, тож відмова від очищення не тільки спрощує процес приготування, а й робить страви поживнішими.
Клопотенко розвіяв найпопулярніші кулінарні міфи - ДИВИТИСЯ ВІДЕО
- Нагадаємо, нещодавно Євген Клопотенко показав, як можна не лише поліпшити смак баклажанів, а й закохатися в них. Для цього він назвав п’ять способів.