Лише чотири інгредієнти: простий рецепт домашнього «Живчику» з яблук, який врятує у найпекельнішу спеку
У літню пору, коли хочеться чогось прохолодного, не обов'язково йти в магазин за напоями. Їх можна приготувати вдома з фруктів, що саме доспівають у саду.
Напій «Живчик» можна легко приготувати вдома. Корисний та освіжаючий він стане чудовою альтернативою магазинному — без консервантів і з мінімумом інгредієнтів.
Окрім того, така смакота готується дуже просто і швидко — лише за 30 хвилин + настоювання, а її харчова цінність на 100 г всього-на-всього 37 ккал
Інгредієнти:
- Яблука (нарізані пластинами) — приблизно на 5-літрове відро
- Окріп — 5 л
- Цукор — 300 г
- Лимонна кислота — 0,5 ч. л.
Читайте також: Квас із чорнобривцями: Клопотенко показав рецепт приготування освіжаючого літнього напою
Як приготувати домашній «Живчик»?
- Яблука помийте, наріжте пластинами (не очищаючи від шкірки та не видаляючи серцевину).
- Викладіть яблука у велику каструлю або відро, залийте окропом.
- Накрийте кришкою та залиште настоюватися на 24 години при кімнатній температурі.
- Через добу процідіть напій через дрібне сито або марлю, яблука викиньте.
- Додайте цукор і лимонну кислоту, добре перемішайте.
- Доведіть напій до кипіння і варіть 3–5 хвилин.
- Розлийте у чисті банки або пляшки, щільно закрийте та остудіть.
- Зберігайте у холодильнику.
Корисні поради для господинь
Яблука не потрібно очищати або вирізати насіння — усе дає аромат.
За бажання можна додати гілочку м’яти, часточку апельсина із цедрою або трохи меду — для індивідуального смаку.
Напій добре смакує охолодженим — подавайте його з льодом у спекотний день.