Покращують мікрофлору травлення: дієтологи назвали продукти для сприяння роботи кишківника

Аватар Ілля Рябінін Ілля Рябінін
11
1 голос
Покращують мікрофлору травлення: дієтологи назвали продукти для сприяння роботи кишківника
Квашена капуста. Ілюстративне фото: freepik
Британські дієтологи назвали продукти, які можуть бути корисними для кишківника і загального здоров'я. У перелік потрапили квашена капуста, рис та картопля.

Як повідомляє журнал Eatingwell, часто ці продукти мають погану репутацію, але при цьому можуть мати дивовижний вплив на здоров'я людей. 

Таким чином у перелік дослідників потрапили:

  • Квашена капуста. Як заявили дієтологи Ліза Ендрюс та Ракша Шах, у випадку розумного споживання квашена капуста забезпечує організм необхідними пробіотиками, які підтримують здоров'я кишківника та імунітету.
  • Квасоля. Вона містить найкорисніші пребіотики для підтримки різноманітності та стійкості кишкової мікрофлори. Продукт також є одним із найбільш недооцінених джерел клітковини.
  • Картопля. При приготуванні та охолодженні вона виробляє резистентний крохмаль, який підвищує чутливість до інсуліну, зменшує запалення і підтримує різноманітність кишкових мікробів.
  • Білий рис. Приготування й подальше охолодження рису збільшує вміст резистентного крохмалю, максимізуючи споживання клітковини, що підтверджують дослідження.
  • Хрестоцвіті овочі (броколі, брюссельська капуста, білокачанна капуста, цвітна капуста, листова капуста, редис і ріпа). Дієтолог Алісса Смолен зазначила, що вони дуже багаті на клітковину, яка має вирішальне значення для підтримки здоров'я кишківника і живлення наших кишкових бактерій.
  • Шоколад. Чорний шоколад містить поліфеноли та рослинні сполуки, які живлять корисні кишкові бактерії та допомагають зменшити запалення кишківника.

Водночас дослідники зазначили, що дієта відіграє велику роль у здоров'ї кишківника, проте при правильних знаннях деякі з цих продуктів можуть значно покращити роботу мікрофлори системи травлення.