Європейські вчені з'ясували, які продукти допоможуть уникнути інсульту: детальний список

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1622
1
1 голос
Європейські вчені з'ясували, які продукти допоможуть уникнути інсульту: детальний список
Ілюстративна світлина. Фото: ua.depositphotos.com
Вчені-медики з’ясували та науково довели, що дієта може допомогти в профілактиці ішемічного інсульту. Для цього потрібні регулярно споживати прості та доступні продукти.

Вчені з Європи вивчили дані 418 тисяч чоловіків з ішемічним і геморагічним інсультом з дев'яти країн ЄС та оприлюднили результати досліджень.

Виявляється, що високе споживання фруктів, овочів, молока, сиру і натуральних йогуртів знижує ризик ішемічного інсульту, але ніякого зв’язку з геморагічним інсультом не виявилося. Проте, з’ясувалося, що високе споживання яєць збільшує ризик геморагічного інсульту, але ніяк не впливає на ішемічний.

Також дослідження підтвердило, що високе споживання харчових волокон (клітковини), фруктів і овочів безпосередньо пов’язане з низьким ризиком розвитку ішемічного інсульту. Цей принцип і зараз лежить в основі профілактики цього захворювання. При цьому вчені переконливо довели, що така дієта не здатна знизити ризик геморагічного інсульту. 

Побоюючись геморагічного інсульту варто виключити з раціону продукти з високим вмістом так званих «шкідливих жирів», бо вони збільшують ризик більш ніж на 25 відсотків. Йдеться у матеріалі European Heart Journal

🔥 Читайте також: Симптоми інсульту та перша допомога: як розпізнати удар та що робити до приїзду швидкої.