Європейські вчені з'ясували, які продукти допоможуть уникнути інсульту: детальний список

Вчені з Європи вивчили дані 418 тисяч чоловіків з ішемічним і геморагічним інсультом з дев'яти країн ЄС та оприлюднили результати досліджень.
Виявляється, що високе споживання фруктів, овочів, молока, сиру і натуральних йогуртів знижує ризик ішемічного інсульту, але ніякого зв’язку з геморагічним інсультом не виявилося. Проте, з’ясувалося, що високе споживання яєць збільшує ризик геморагічного інсульту, але ніяк не впливає на ішемічний.
Також дослідження підтвердило, що високе споживання харчових волокон (клітковини), фруктів і овочів безпосередньо пов’язане з низьким ризиком розвитку ішемічного інсульту. Цей принцип і зараз лежить в основі профілактики цього захворювання. При цьому вчені переконливо довели, що така дієта не здатна знизити ризик геморагічного інсульту.
Побоюючись геморагічного інсульту варто виключити з раціону продукти з високим вмістом так званих «шкідливих жирів», бо вони збільшують ризик більш ніж на 25 відсотків. Йдеться у матеріалі European Heart Journal.
🔥 Читайте також: Симптоми інсульту та перша допомога: як розпізнати удар та що робити до приїзду швидкої.