Як їсти паличками? Легке й зрозуміле пояснення від японки до Дня суші
В Україні японські суші та роли стали надзвичайно популярними з початку 2000-х років. Українці адаптували рецептуру традиційних японських страв під власні гастрономічні вподобання, але як же правильно тримати палички, аби смакувати їх за японським прикладом.
Такими прикладами до Міжнародного дня суші 18 червня поділилася бізнесвумен з Японії Ріко Накамура, яка тривалий час проживає в Україні.
Отже, як дотримуватися такого етикету поводження з паличками за японським прикладом. Бізнесвумен радить наступне:
- спочатку потрібно взяти одну паличку між великим та безіменним пальцями, і не рухати нею;
- іншу паличку потрібно взяти між кінчиком великого пальця та вказівним і середнім пальцем;
- рухати потрібно виключно цією паличкою.
Крім того, вона підкреслила, що таким навичкам японські діти починають вчитися приблизно від двох до трьох років, а в п'ять-шість років їдять, так само як і дорослі.
Зауважимо, що у справжніх японських суші сертифіковані спецкухарі роблять акцент на свіжості риби та якості рису. Найпопулярнішими формами є нігірі (рисовий шарик з рибою зверху) та сашимі (сиру рибу подають без рису). Також у Японії поширені макі - тонкі роли, загорнуті у водорості норі.
Читайте далі: 18 червня – Міжнародний день суші: а ось українські роли, які стали рідними – шалені рецепти, включно із салом