Лайфстайл

В Україні перед Великоднем з'явилися «дубайські паски»: скільки коштує незвичний смаколик

Ілля Рябінін
503
«Дубайська» паска. Джерело: freepik
В Україні напередодні Великодня з'явилися «дубайські» паски з фісташковим кремом і маскарпоне. Цьогоріч у кондитерських виріб коштує від 1225 до 1650 грн, тоді як у магазинах ціна в 10 разів дешевше – від 189 до 619 грн.

Це не просто паска, а ще одне диво кондитерського мистецтва, повідомляє BLIK.ua. Він складається з фісташковим кремом, маскарпоне, натуральною ваніллю, бельгійським шоколадом і щедрою порцією декору.

Попри те, що виглядає смаколик справді вражаюче, його вартість стала справжньою темою для обговорень. Цьогоріч такі ласощі пропонують найпопулярніші українські кондитерські за такою вартістю:

  • Namelaka – 1650 грн;
  • Honey – 1550 грн;
  • Cheese Cake Family – 1225 грн.

Пояснення вартості таких виробів криється у тому, що кондитерські преміумсегменту мають високі витрати на оренду локацій у ТРЦ чи центрі міста, витрати на маркетинг, упаковку, зокрема дизайнерську, і, звісно, оплату праці шеф-кондитерів. Багато хто купує ці паски не лише як десерт, а і як статусний подарунок, тому психологічна вартість також значно вища.

Водночас ціни в супермаркетах на подібні смаколики виглядають так:

  • Ашан (300 г) – 189,90 грн;
  • Wine Time (550 г) – 619 грн;
  • Zakaz.ua (400 г) – 360,40 грн.

Такі варіанти виробляються у більших масштабах, у промислових кондитерських цехах, з більш масових інгредієнтів, і не додають у ціну брендовану упаковку чи ручну роботу. Таким чином їхня вартість доступніша для українців.