Південнокорейські вчені з’ясували, що їсти, аби уникнути деменції: борщ і сало не допоможуть
Дотримання середземноморської дієти суттєво знижує ризик розвитку деменції. Про це йдеться в дослідженні науковців з Університету Йонсей у Південній Кореї, опублікованому на сторінках Journal of Nutrition, Health and Aging.
«З огляду на відсутність остаточного лікування деменції, дієтичні втручання, спрямовані на окремі компоненти їжі, загальну якість раціону та його загальний потенціал, пропонують перспективні підходи для ранньої профілактики», – розповіли дослідники.
Вчені також долали, що дотримання середземноморської дієти знижує ризику деменції – від 21% до 28%.
Під час дослідження науковці проаналізували дані 131 209 осіб віком від 40 до 69 років з бази даних громадського здоров’я.
- Середземноморська дієта – це стиль харчування, заснований на традиційній кухні країн Середземномор'я, який характеризується високим споживанням овочів, фруктів, цільнозернових продуктів, бобових, горіхів, риби та оливкової олії, а також низьким споживанням червоного м'яса та оброблених продуктів.
🔥 Читайте також: Австралійські вчені назвали дієвий метод боротьби з гіпертонією: як знизити артеріальний тиск без пігулок.