Здоров'я

Не розсіл і не пігулки: індійські вчені назвали продукти, що справді полегшують похмілля

Віктор Глухенький
1560
Чоловік з ознаками похмілля. Фото: pixabay.com
Вчені з Інституту хімічної технології в Мумбаї (Індія) на основі багаторічних досліджень дослідів з'ясували, що деякі натуральні продукти здатні полегшувати похмілля не гірше за спеціальні таблетки.

Науковці з Індії перерахували продукти, які можуть стати ідеальним засобом від похмілля. У переліку знайшлося місце і фруктам, і овочам, і не лише. Виглядає він так:

✅ помідори, 

✅ огірки, 

✅ сир (твердий), 

✅ лайм, 

✅ груша,

✅ кокосове молоко. 

А для максимально ефекту вчені радять спробувати коктейль, який випробовували на групі добровольців.

Склад похмільного коктейлю

  • 65% соку груші,
  • 25% соку лайму,
  • 10% кокосового молока. 

Перерахували експерти й продукти, які непотрібно вживати, якщо вас мучить похмілля:

❗️молоко, 

❗️кориця, 

❗️кава, 

❗️яйця, 

❗️часник, 

❗️мускатний горіх, 

❗️гвоздика.

  • Похмілля - це стан організму, що виникає після надмірного вживання алкоголю, характеризується рядом неприємних симптомів, таких як головний біль, нудота, сухість у роті, спрага, озноб, підвищена чутливість до світла та звуків.
  • Похмілля і алкоголізм - різні поняття, хоча і пов'язані між собою.Похмілля - це тимчасовий стан, що виникає після надмірного вживання алкоголю, викликаний отруєнням організму продуктами розпаду алкоголю. Алкоголізм - це хронічне захворювання, що характеризується непереборною тягою до алкоголю і втратою контролю над його вживанням. 

🔥 Читайте також: Забудьте про жироспалювачі: американська дієтологиня назвала рослину, яка легко позбавить від пивного живота.