Не розсіл і не пігулки: індійські вчені назвали продукти, що справді полегшують похмілля
Вчені з Інституту хімічної технології в Мумбаї (Індія) на основі багаторічних досліджень дослідів з'ясували, що деякі натуральні продукти здатні полегшувати похмілля не гірше за спеціальні таблетки.
Науковці з Індії перерахували продукти, які можуть стати ідеальним засобом від похмілля. У переліку знайшлося місце і фруктам, і овочам, і не лише. Виглядає він так:
✅ помідори,
✅ огірки,
✅ сир (твердий),
✅ лайм,
✅ груша,
✅ кокосове молоко.
А для максимально ефекту вчені радять спробувати коктейль, який випробовували на групі добровольців.
Склад похмільного коктейлю
- 65% соку груші,
- 25% соку лайму,
- 10% кокосового молока.
Перерахували експерти й продукти, які непотрібно вживати, якщо вас мучить похмілля:
❗️молоко,
❗️кориця,
❗️кава,
❗️яйця,
❗️часник,
❗️мускатний горіх,
❗️гвоздика.
- Похмілля - це стан організму, що виникає після надмірного вживання алкоголю, характеризується рядом неприємних симптомів, таких як головний біль, нудота, сухість у роті, спрага, озноб, підвищена чутливість до світла та звуків.
- Похмілля і алкоголізм - різні поняття, хоча і пов'язані між собою.Похмілля - це тимчасовий стан, що виникає після надмірного вживання алкоголю, викликаний отруєнням організму продуктами розпаду алкоголю. Алкоголізм - це хронічне захворювання, що характеризується непереборною тягою до алкоголю і втратою контролю над його вживанням.
🔥 Читайте також: Забудьте про жироспалювачі: американська дієтологиня назвала рослину, яка легко позбавить від пивного живота.