Що варто їсти, щоб уникнути інсульту: перелік продуктів корисних для мозку та серця
Вчені з різних країн світу з’ясували, що дієта може допомогти в профілактиці ішемічного інсульту. І для цього потрібні досить прості та доступні продукти. Науковці вивчили дані 418 тисяч піддослідних з ішемічним і геморагічним інсультом з дев'яти європейських країн. Результати їх дослідження було опубліковано на сторінках European Heart Journal.
З-поміж іншого науковці стверджують, що високе споживання фруктів, овочів, молока, сиру і натуральних йогуртів дійсно знижує ризик ішемічного інсульту, але ніякого зв’язку з геморагічним інсультом не виявилося. Тож, така дієта знижує ризик конкретного типу інсульту. Щоб мінімізувати ризики геморагічного інсульту варто виключити з раціону продукти з високим вмістом «шкідливих жирів» оскільки вони збільшують ризик більш ніж на 25%.
Дослідження також підтвердило, що високе споживання харчових волокон (клітковини), фруктів і овочів безпосередньо пов’язане з низьким ризиком розвитку ішемічного інсульту. Власне, цей принцип і зараз лежить в основі профілактики цього захворювання.
🔥 Читайте також: Британські вчені дізналися, як зменшити ризик серцевого нападу: ліки не потрібні.