Здоров'я

Що варто їсти, щоб уникнути інсульту: перелік продуктів корисних для мозку та серця

Віктор Глухенький
957
Один з варіантів поживного та здорового сніданку. Фото: zaxid.net
Автори авторитетного журналу European Heart Journal опублікували результати нового дослідження на тему того, як різні продукти харчування пов’язані з ризиком виникнення інсульту. 

Вчені з різних країн світу з’ясували, що дієта може допомогти в профілактиці ішемічного інсульту. І для цього потрібні досить прості та доступні продукти. Науковці вивчили дані 418 тисяч піддослідних з ішемічним і геморагічним інсультом з дев'яти європейських країн. Результати їх дослідження було опубліковано на сторінках European Heart Journal.

З-поміж іншого науковці стверджують, що високе споживання фруктів, овочів, молока, сиру і натуральних йогуртів дійсно знижує ризик ішемічного інсульту, але ніякого зв’язку з геморагічним інсультом не виявилося. Тож, така дієта знижує ризик конкретного типу інсульту. Щоб мінімізувати ризики геморагічного інсульту варто виключити з раціону продукти з високим вмістом «шкідливих жирів» оскільки вони збільшують ризик більш ніж на 25%.

Дослідження також підтвердило, що високе споживання харчових волокон (клітковини), фруктів і овочів безпосередньо пов’язане з низьким ризиком розвитку ішемічного інсульту. Власне, цей принцип і зараз лежить в основі профілактики цього захворювання.

🔥 Читайте також: Британські вчені дізналися, як зменшити ризик серцевого нападу: ліки не потрібні.