Покращують мікрофлору травлення: дієтологи назвали продукти для сприяння роботи кишківника
Британські дієтологи назвали продукти, які можуть бути корисними для кишківника і загального здоров'я. У перелік потрапили квашена капуста, рис та картопля.
Як повідомляє журнал Eatingwell, часто ці продукти мають погану репутацію, але при цьому можуть мати дивовижний вплив на здоров'я людей.
Таким чином у перелік дослідників потрапили:
- Квашена капуста. Як заявили дієтологи Ліза Ендрюс та Ракша Шах, у випадку розумного споживання квашена капуста забезпечує організм необхідними пробіотиками, які підтримують здоров'я кишківника та імунітету.
- Квасоля. Вона містить найкорисніші пребіотики для підтримки різноманітності та стійкості кишкової мікрофлори. Продукт також є одним із найбільш недооцінених джерел клітковини.
- Картопля. При приготуванні та охолодженні вона виробляє резистентний крохмаль, який підвищує чутливість до інсуліну, зменшує запалення і підтримує різноманітність кишкових мікробів.
- Білий рис. Приготування й подальше охолодження рису збільшує вміст резистентного крохмалю, максимізуючи споживання клітковини, що підтверджують дослідження.
- Хрестоцвіті овочі (броколі, брюссельська капуста, білокачанна капуста, цвітна капуста, листова капуста, редис і ріпа). Дієтолог Алісса Смолен зазначила, що вони дуже багаті на клітковину, яка має вирішальне значення для підтримки здоров'я кишківника і живлення наших кишкових бактерій.
- Шоколад. Чорний шоколад містить поліфеноли та рослинні сполуки, які живлять корисні кишкові бактерії та допомагають зменшити запалення кишківника.
Водночас дослідники зазначили, що дієта відіграє велику роль у здоров'ї кишківника, проте при правильних знаннях деякі з цих продуктів можуть значно покращити роботу мікрофлори системи травлення.
- Нагадаємо, раніше американська мережа швидкого харчування McDonald's заявила про наміри прибирати легендарний бургер Біг Тейсті з меню ресторанів, який є найбільшим серед усіх ресторанних пропозицій.
- Водночас група ізраїльських науковців з'ясувала, що рослини видають звуки тріскання на ультразвукових частотах, коли відчувають брак води.