Здоров'я

Як зменшити ризик розвитку раку та хвороб серця: чотири корисні звички, які ради доктор з Гарварду

Віктор Глухенький
1129
1
Інтервальне голодування (ілюстративна світлина). Фото: freepick
Австралійський біолог, доктор філософії Гарвардського університету (США) Девід Сінклер, назвав чотири прості звички, які допомагають знизити ризик розвитку раку, високого кров'яного тиску, ожиріння та хвороб серця.

Девід Сінклер надав перелік порад-рекомендацій, які, за його словами, допомагають знизити ризик розвитку раку, високого кров'яного тиску, хвороб серця та навіть ожиріння.

Перелік корисних звичок від доктора Сінклера

Інтервальне голодування. Періодичне утримання від їжі активізує фізіологічні процеси, які включають гени довголіття і змушують організм боротися зі старінням та хворобами. Дослідження на мишах показало, що тварини, яких годували через день, у середньому жили на 12% довше, ніж миші, яких годували щодня. Життя гризунів при переривчастому голодуванні було продовжено завдяки зменшенню маси вісцерального жиру та покращенню роботи імунної системи.

Зменшення споживання цукру та простих вуглеводів. Часте споживання цих продуктів негативно впливає на здоров'я незалежно від того, страждає людина на ожиріння чи ні. Велика кількість цукру впливає на появу діабету та серцевих захворювань, тоді як зменшення вмісту цукру в раціоні може уповільнити старіння та запобігти розвитку вікових захворювань.

Збільшення сподивання зелених литсових овочів. Їх щоденне споживання – це один із простих та ефективних способів покращити здоров'я й забезпечивши профілактику раку. Зелені овочі багаті на унікальні сполуки, які називаються глюкозинолатами, які розпадаються з утворенням протиракових сполук, з утворенням ракових пухлин також успішно борються флавоноїди та каротиноїди. Такі овочі, як броколі та капуста, багаті на поживні речовини, які допомагають покращити захист організму від хвороб серця та раку.

Отримання ресваратролу з продуктів. Ресвератрол є фітоалексином, що має яскраво виражені антиоксидантні властивості. Він генерує оксид азоту, який покращує кровообіг та запобігає утворенню тромбів. Даний антиоксидант міститься у винограді та ягодах насичених синіх, бордових, фіолетових відтінків, у гіркому шоколаді, какао, горіхах та арахісі.

Читайте по темі