Чому волосся раптом може посивіти та що слід їсти, щоб зберегти колір: поради від британської дієтологині
Леслі Кенні фахово стверджує, що посивінню волосся сприяють одразу кілька факторів, включаючи генетику, старіння та стрес. І якщо перші два фактори людям контролювати не під силу, то з останнім ми можемо боротись.
«Коли ми перебуваємо у стресі, ми виробляємо адреналін. Адреналін дозволяє нам встигнути до дедлайну та зробити його, але надмірний хронічний адреналін шкідливий для серця. Якщо у нас недостатньо глутатіону для перетворення перекису водню на воду, він виходить через волосяні фолікули та шкіру та знебарвлює волосся зсередини. Ось звідки у нас з’являється сивина», – місис Леслі Кенні.
У яких продуктах міститься глутатіон
✅ Овочі: броколі, брюссельська та цвітна капуста, шпинат, спаржа, часник, авокадо, помідори;
✅ Фрукти: яблука, кавун, виноград, банани, апельсини;
✅ Білкові продукти: яйця, молоко, нежирне м’ясо, горіхи, насіння.
- Люди зазвичай починають сивіти у віці від 35 до 40 років, хоча це може статися раніше (від 20 до 35 років, що вважається ранньою сивиною) або пізніше, залежно від генетики, стресу, харчування та інших факторів.
- Сивина – це природний процес старіння, спричинений зменшенням вироблення меланіну, пігменту, що надає волоссю колір.