Не кілограмами: американські лікарі вирахували скільки овочів потрібно їсти для запобігання виникнення раку
Згідно з інформацією наданою фахівцями з Національного інституту раку Сполучених Штатів Америки, точної кількості овочів, яка б гарантувала профілактику раку, не існує, але науковці радять їсти не менше трьох порцій щодня.
П’ять порцій фруктів і овочів на день (дві порції фруктів і три овочів) знижують ризик смерті від раку та серцево-судинних хвороб. Ці рекомендації узгоджуються з Американськими дієтичними нормами.
«Хрестоцвіті овочі — броколі, цвітна капуста, брюссельська капуста, капуста кейл — містять глюкозинолати, що можуть знижувати ризик розвитку раку передміхурової залози, грудей, печінки та товстої кишки», – розповіла дієтологиня Сара Пфлюградт.
Овочі містять мало калорій і багато клітковини, що дає відчуття ситості й допомагає контролювати апетит.
Оскільки зайва вага є одним із головних факторів ризику раку, регулярне вживання овочів допомагає не лише зменшити ризик, а й поліпшити загальний метаболізм.
❗️Люди, які часто їдять овочі, зазвичай обирають і інші корисні продукти, тобто споживають менше солодкого та жирного й більше води та цільнозернових наїдків.