Здоров'я

Не варто їсти, щоб не підвищувати холестерин: британська медикиня назвала ТОП-5 найнебезпечніших продуктів

Віктор Глухенький
13
Хліб з вершковим маслом. Фото: freepick
Головний лікар клініки схуднення при Королівському коледжі у Лондоні, доктор Шарлотта Нортон, склала та оприлюднила список з п'яти продуктів, які провокують підвищення рівня холестерину.

Шарлотта Нортон розповіла, як потрібно змінити свій щоденний раціон, щоб не допустити плачевних наслідків, а саме – збільшення рівня холестерину у корові. 

Які продукти потрібно викреслити зі свого постійного меню 

❌ незбиране молоко;

❌ вершкове масло;

❌ червоне та оброблене м’ясо;

❌ смажена їжа;

❌ сир.

Місис Нортон наголошує, що потрібно в цілому уникати насичених жирів. А ось продукти з ненасиченими жирами можуть бути корисні.

  • Високий рівень холестерину в крові небезпечний тим, що призводить до утворення атеросклеротичних бляшок на стінках судин, звужуючи їхній просвіт та порушуючи кровообіг.
  • Це підвищує ризик розвитку таких серйозних станів, як інфаркт міокарда та інсульт, а також може викликати ішемічну хворобу серця, стенокардію, хворобу периферичних артерій та тромбоз.
  • Щоб знизити високий рівень холестерину, потрібно комплексно підійти до зміни способу життя: регулярно займатися фізичною активністю, дотримуватися збалансованого харчування з обмеженням насичених жирів, замінивши їх ненасиченими, відмовитися від тютюнопаління та обмежити вживання алкоголю.