Не варто їсти, щоб не підвищувати холестерин: британська медикиня назвала ТОП-5 найнебезпечніших продуктів
Головний лікар клініки схуднення при Королівському коледжі у Лондоні, доктор Шарлотта Нортон, склала та оприлюднила список з п'яти продуктів, які провокують підвищення рівня холестерину.
Шарлотта Нортон розповіла, як потрібно змінити свій щоденний раціон, щоб не допустити плачевних наслідків, а саме – збільшення рівня холестерину у корові.
Які продукти потрібно викреслити зі свого постійного меню
❌ незбиране молоко;
❌ вершкове масло;
❌ червоне та оброблене м’ясо;
❌ смажена їжа;
❌ сир.
Місис Нортон наголошує, що потрібно в цілому уникати насичених жирів. А ось продукти з ненасиченими жирами можуть бути корисні.
- Високий рівень холестерину в крові небезпечний тим, що призводить до утворення атеросклеротичних бляшок на стінках судин, звужуючи їхній просвіт та порушуючи кровообіг.
- Це підвищує ризик розвитку таких серйозних станів, як інфаркт міокарда та інсульт, а також може викликати ішемічну хворобу серця, стенокардію, хворобу периферичних артерій та тромбоз.
- Щоб знизити високий рівень холестерину, потрібно комплексно підійти до зміни способу життя: регулярно займатися фізичною активністю, дотримуватися збалансованого харчування з обмеженням насичених жирів, замінивши їх ненасиченими, відмовитися від тютюнопаління та обмежити вживання алкоголю.