Ці продукти руйнують печінку не гірше за алкоголь: від чого слід відмовитися, щоб уникнути цирозу
Печінка є найбільшим внутрішнім органом людини і єдиним, який може повністю відновлюватися за умови правильного харчування.
Більшість провідних світових медичних експертів сходяться на думці, що, коли мова заходить про підтримку здоров’я печінки, не існує ефективного лікування, окрім дієти, а тому журналісти сайту BLIK.ua виокремили ТОП-3 продукти, якими не варто зловживати або й взагалі виключи з раціону.
Продукти, які руйнують печінку
❌ Штучні підсолоджувачі. Численні наукові дослідження підтвердили, що споживання легких напоїв спричиняло більший набір ваги, ніж ті, що містять цукор!
Збільшення ваги є лише видимим симптомом захворювань печінки. Підсолоджувачі впливають на управління енергією організму, і багато з них токсичні для клітин людини.
❌ Фруктоза. Вона природним чином міститься у фруктах, але її надлишок надходить у печінку, де перетворюється на жир. Він викликає окислювальний стрес, який поступово пошкоджує його клітини.
❌ Грейпфрути. Надмірне вживання грейпфрутів може завдати шкоди печінці. Вони містять фуранокумарини, які пригнічують природну здатність органу виводити певні ліки.