Спеція, яку продають у продуктовому магазині може стати панацеєю від раку: це не перець і не хмелі-сунелі
Орегано, а точніше настій з цієї приправи, може стати новими ліками проти раку. Про це заявили вчені з Університету Гвадалахари.
Науковці порівняли хімічний склад, антиоксидантні властивості та вплив на клітинний метаболізм настою орегано з чистим карвакролом у різних лініях клітин раку молочної залози, включаючи агресивний потрійно-негативний підтип й дійшли наступних висновків:
✅ Настій мексиканського орегано продемонстрував високу антиоксидантну активність та дозозалежний протипухлинний ефект.
✅ Він знижував проліферацію ракових клітин при концентраціях 0,08–0,18 мг/мл, що свідчить про ефективність, але водночас меншу токсичність у порівнянні з карвакролом.
✅ Чистий карвакрол діяв агресивніше, але мав вищу токсичність для здорових клітин.
✅ Настій орегано виявився значно безпечнішим для неракових клітин.
✅ Про це йдеться у матеріалі опублікованому на порталі видання Nutrients.
❗️Науковці вважають, що орегано може стати основою для розробки новітніх природних засобів терапії, найперше, раку молочної залози.