З цукром і вершками чи без: американська лікарка дала чітку відповідь на питання з чим слід пити каву зранку
Місис Джамілі Вакім-Флемінг на основі багаторічного досвіду та дослідів назвала найбільш корисну ранкову каву назвала лікарка. І це не лавандовий раф чи капучино, і навіть не лате, а звичайна, чорна кава без додавання цукру та вершків.
Річ у тому, що додавання до кави вершків або цукру, виявляється призводить до збільшення жирових відкладень і стресу для печінки.
Медикиня додає, що особливо корисний напій, кава у чистому вигляді, при жировій хворобі, гепатиті С або цирозі. Хоча все це пов’язано зі складними фізіологічними процесами, Вакім-Флемінг підкреслила, що всі переваги кави для печінки зводяться до одного основного факту: кава містить антиоксиданти та інші важливі сполуки, здатні знижувати запалення в організмі.
У довгостроковій перспективі напій може принести користь для здоров’я і навіть потенційно знизити ризик розвитку раку печінки.
- Що стосується наукових досліджень, то ряд метааналізів Trusted Source показав, що вживання кави в порівнянні з його відсутністю в раціоні пов’язано з 40-відсотковим зниженням ризику раку печінки.
- Інші дослідження виявили зниження ризику цирозу на 25-70%.