Американські вчені з'ясували, які харчі провокують хронічну втому: п'ять продуктів від яких слід відмовитися
Доктор Даріус Шнайдер, сертифікований ендокринолог Sharp Community Medical Group зі Сполучених Штатів Америки (штат Каліфорнія), склав та оприлюднив список продуктів, які сприяють хронічній втомі.
Даріус Шнайдер фахово стверджує, що одним із перших ознак поганого харчування є втома.
До продуктів, що викликають втому і змінюють настрій, належать швидкі вуглеводи, насичені жири та продукти з нітратами. Однак інші продукти, такі як ягоди, зелені листові овочі, горіхи, насіння та ферментовані продукти в поєднанні з достатньою кількістю рідини, можуть поліпшити настрій і самопочуття.
«Втома – це симптом, а не захворювання. Для багатьох людей втома викликана поєднанням проблем, пов'язаних зі способом життя, соціальними, психологічними та загальними питаннями добробуту, а не основним захворюванням»», – цитує доктора Шнайдера портал Sharp.com.
Ознаки хронічної втоми
- головний біль,
- запаморочення,
- біль або болі в м'язах,
- уповільнення рефлексів і реакцій,
- порушення процесу прийняття рішень,
- примхливість і дратівливість,
- втрата або підвищення апетиту,
- зниження функції імунної системи,
- затуманення зору,
- проблеми з короткочасною пам'яттю,
- погана концентрація та увага,
- галюцинації,
- низька мотивація.