Здоров'я

Британські вчені з'ясували, які продукти вживати, щоб запобігти ламкості волосся: про солодощі варто забути

Віктор Глухенький
159
3
Дівчина з гребінцем. Фото: perfectil.ua
Лікарі з Великої Британії з'ясували, що Лікарі стан волосся залежить не лише від генетики, а й від харчування. Дефіцит заліза, вітаміну D чи надлишок певних продуктів можуть спричинити ламкість та випадіння волосся.

Дерматологи Еллі Рашид та Пол Фаррант назвали перелік продуктів, які точно не є корисними для здоров'я волосся.

Йдеться на сам перед про рафіновані вуглеводи, зокрема і продукти з високим вмістом доданого цукру, такі як тістечка, солодощі, газовані напої, білий хліб, макарони, позбавлені натуральної клітковини, тому вони швидко перетравлюються, викликають різке підвищення рівня цукру в крові та інсуліну.

Дослідження 2016 року з’ясувало, що споживання високооброблених продуктів, багатих на прості цукри, є одним із факторів, які спричиняють надмірне випадіння волосся.

Тому лікарі радять перейти з білого хліба та макаронів на цільнозернові. За їх словами, рафіновані вуглеводи є рушійною силою запалення, вони негативно впливають на процеси у клітинах, зокрема на утворення кератину, а це означає, що волосся не росте так добре, як мало б.

«Волосся потребує гарного живлення, і якщо вживати те, що фактично є отрутою, це вплине на ріст волосся та спричинить його випадіння», – розповів містер Фаррант.

❗️Варто бути обережними й з бразильськими горіхами. Цей продукт багатий на селен – мінерал, який підтримує роботу щитоподібної залози, імунної системи та репродуктивного здоров’я, але коли його забагато, це негативно відображається на стані волосся.

❗️Ще один продукт, який може зашкодити вашому волоссю, – тунець. Як відомо, ця риба може містити ртуть, яка своєю чергою небезпечна для нервової системи, нирок і волосяних фолікулі.