Не гірше за м'ясо і справжній суперфуд: американська медична експертка розповіла про надзвичайну користь грибів
Карін Толентіно стверджує, що гриби — це справжній суперфу! Річ у тому, що на основі наукових дослідів було доведено, що вони допомагають організму боротися із запаленнями, знижують рівень холестерину та артеріального тиску, а також підтримують здоров’я кишківника.
«Оскільки гриби містять усі необхідні амінокислоти, які потрібні вашому організму, вони є чудовим вибором як замінник м'яса або спосіб додати більше білка до вашого раціону. Гриби додають м'ясного та землистого смаку до ваших страв і є економічно вигідними», – цитує дієтологиню авторитетний портал Verywellhealth.
Фахівчиня зазначає, що біоактивні речовини, що містяться у складі грибів мають протизапальну дію, а ферменти допомагають розщеплювати «погані» жири.
Крім того, гриби виявляють противірусні та антибактеріальні властивості, зміцнюють імунітет і навіть можуть знижувати рівень цукру в крові. Саме тому вони безпечні навіть для людей із діабетом.
Також гриби містять усі необхідні амінокислоти, тому їх можна розглядати як альтернативу м’ясу, або як додаткове джерело білка. До того ж, і це важливо, вони залишаються доступним та економічним продуктом.