Дієтологи зі США назвали 5 продуктів, що шкодять чоловічому здоров’ю після 40 років: горілка у списку відсутня
Вчені зі США запевняють, що одним зі способів знизити ризик розвитку захворювань, які частіше зустрічаються у чоловіків віком від 40 років, таких як серцеві захворювання, діабет 2 типу та високий кров'яний тиск, є скорочення споживання продуктів з високим вмістом насичених жирів, трансжирів, холестерину, солі та доданих цукрів.
Що не варто їсти чоловікам після 40 років
❌ Смажені курячі крильця – 550 калорій у шести шматках, плюс соуси й жирна шкірка запускають запальні процеси, підвищують ризик хвороб серця.
❌ Вершкові соуси та майонез – джерело насичених жирів, які за пів року підвищують «поганий» холестерин на 15–20%.
❌ Піца – проста комбінація жирів і швидких вуглеводів «обманює» мозок, змушуючи їсти більше.
❌ Жирні сорти м’яса – перенавантажують організм насиченими жирами, погіршують засвоєння корисних речовин.
Також Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує обмежити споживання салямі та інших видів копченого м'яса, оскільки вони пов'язані з іншим серйозним захворюванням – раком товстої кишки.
Причина такого зв'язку не є чітко визначеною, але, ймовірно, це пов'язано з високим вмістом жиру в м'ясі, консервантами, що додаються під час обробки, або сукупністю цих факторів.
❌ Солодкі десерти – морозиво й торти не тільки калорійні, а й формують залежність, перевантажуючи підшлункову.