Здоров'я

Дієтологи зі США назвали 5 продуктів, що шкодять чоловічому здоров’ю після 40 років: горілка у списку відсутня

Віктор Глухенький
1230
Чоловік з бургером. Фото: istockphoto
Американські науковці з однієї з клінік Клівленда на основі багаторічних досліджень визначили п’ять основних продуктів, які можуть негативно впливати на гормональний баланс, метаболізм і здоров’я чоловіків у зрілому віці.

Вчені зі США запевняють, що одним зі способів знизити ризик розвитку захворювань, які частіше зустрічаються у чоловіків віком від 40 років, таких як серцеві захворювання, діабет 2 типу та високий кров'яний тиск, є скорочення споживання продуктів з високим вмістом насичених жирів, трансжирів, холестерину, солі та доданих цукрів. 

Що не варто їсти чоловікам після 40 років

Смажені курячі крильця – 550 калорій у шести шматках, плюс соуси й жирна шкірка запускають запальні процеси, підвищують ризик хвороб серця.

Вершкові соуси та майонез – джерело насичених жирів, які за пів року підвищують «поганий» холестерин на 15–20%.

Піца – проста комбінація жирів і швидких вуглеводів «обманює» мозок, змушуючи їсти більше.

Жирні сорти м’яса – перенавантажують організм насиченими жирами, погіршують засвоєння корисних речовин. 

Також Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує обмежити споживання салямі та інших видів копченого м'яса, оскільки вони пов'язані з іншим серйозним захворюванням – раком товстої кишки. 

Причина такого зв'язку не є чітко визначеною, але, ймовірно, це пов'язано з високим вмістом жиру в м'ясі, консервантами, що додаються під час обробки, або сукупністю цих факторів.

Солодкі десерти – морозиво й торти не тільки калорійні, а й формують залежність, перевантажуючи підшлункову.