Не гірше за анальгін: американська дієтологиня назвала продукти, які допомагають подолати головний біль
Кетрін Брукінг перерахувала продукти, які допомагають впоратися з головним болем не гірше за пігулки.
Експертка пояснила, що епізодичні головні болі та навіть мігрень можна полегшити за допомогою їжі з рясним вмістом омега-3. Серед таких продуктів особливе місце займають деякі види риби. Два-три рази на тиждень місис Брукінг радить їсти лосося, скумбрію, сардини або анчоуси.
Серед рослин відмінними протизапальними та знеболювальними властивостями володіють звичайні волоські горіхи. Крім омега-3 в їх складі є магній, який надає знижує на частоту та інтенсивність болю вплив.
Однак, експертка підкреслила, що тривалі й сильні напади больових відчуттів – це привід звернутися до лікаря, а не займатися самолікуванням.
❗️Головний біль виникає внаслідок подразнення больових рецепторів у голові, шиї, м'язах та судинах, а не в самому мозку. Причини поділяють на первинні (як-от головний біль напруги, мігрень) та вторинні (симптоми інших захворювань, наприклад, синуситу, гіпертонії, інфекцій). Поширеними факторами є стрес, перевтома, зневоднення, порушення сну, а також зміни тиску, гормональні збої та деякі продукти.